START | MODELLEN | VITRINE | MUSEUM | DIVERSEN | FOLDERS | FORUM | REGISTRATIE | 2e HANDS | CONTACT


De Magneet Bootshow op de Stad Rotterdam van Spido

De Stad Rotterdam van Spido was begin jaren 60 splinternieuw en vol op luxe, MAGNEET heeft jaren gebruik van deze boot gemaakt en het waren altijd de vier zelfde personen die dit schip ombouwde tot een mooie drijvende toonzaal met Magneet producten. Henk van Veen was één van deze personen en heeft speciaal voor deze site een stukje geschreven over hoe het opbouwen van deze show in zijn werk ging...

Voor het opbouwen van de tentoonstelling op de showboot hadden wij de beschikking over de oude VW bus van Magneet. Het busje was cremeachtig in twee kleuren en had aan één kant, twee openslaande deuren die niet helemaal dicht waren en op de voor- en zijkanten prijkte het Magneet logo. Deze VW bus was zonder verwarming en ik herinner mij dat diegene die achterin zaten (ik dus) het heel koud hadden en het zelfs in het busje vroor. Wij zaten meerdere keren met een omgeslagen deken om de kou te kunnen opvangen, maar klaagen deeden we niet!

   

Het opbouwen van de tentoonstelling gebeurde jaarlijks van vrijdagochtend tot zaterdagnacht of zondagmorgen, het opbouwen moest dan wel in één weekend geklaard zijn want de maandag er op werd er gevaren naar de eerste bestemming. Daar bleef de boot dan 2 dagen liggen om van 2 uur 's middags tot 10 uur 's avonds onze relatie's te ontvangen en het nieuwe Magneet assortiment te presenteren. De volgende plaatsen werden door de Stad Rotterdam aangedaan; Gouda, Aalsmeer, Amsterdam, Alkmaar, Leeuwarden, Zwolle, Harderwijk, Nijmegen, Gorinchem, Den Bosch, Terneuzen, Middelburg, Bergen op Zoom en Rotterdam.
Daarbij werden vanuit Groningen, Enschede en Maastricht ook nog eens reisbussen ingezet om mensen vanuit deze grote plaatsen ook de mogelijkheid te geven om naar de Stad Rotterdam te komen.

Dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje en zelfs een lekkere lunch, in die tijd was niets teveel als de klant maar tevreden was. De voorraden eten, drinken en cadeautje's werden via mijn afdeling ingekocht en van daaruit ook naar het schip gebracht, voor onze relatie's mocht het aan niets ontbreken want in die tijd had Magneet al het imago van een kwalitatief hoog niveau leverancier te zijn, en dit werd d.m.v. de Showboot Stad Rotterdam nog eens onderstreept.

Na 8 of 9 weken was de boot het land door gevaren en waren de meeste relatie's op de boot geweest, dan lag de boot weer in de haven en mochten dezelfde 4 personen die de tentoonstelling hadden opgebouwd de Stad Rotterdam weer strippen.
Eenmaal hebben wij de STAD Rotterdam in Weesp opgebouwd. Dit was een stuk makkelijker voor ons want wij hoefden dan niets met de vrachtwagen te laten brengen maar gingen het gewoon even ophalen, het was wel jammer van mijn overuren want die waren een stuk minder dan die keren dat wij in Rotterdam moesten opbouwen.

Een bijzondere tijd met veel mooie herinneringen ik was nog jong en werd door de drie andere oudere collega's
(helaas allemaal al overleden) wel even in de wereld van Rotterdam ingewijd.

Hieronder een uitnodigingsbrief waarmee klanten en dealers werden uitgenodigd om naar een van de plaatsen te komen welke de Stad Rotterdam aan deed.